Adviezen

Let op voor fake news over gezondheid

3 min.

Sinds het begin van de corona-epidemie circuleert er heel wat vals gezondheidsadvies op het internet. Die informatie verspreidt zich in sneltempo op sociale netwerken. Als je dat nepnieuws voor waar aanneemt, kan dat in sommige gevallen zelfs je gezondheid schaden.

Lees meer

Publieksevenementen geannuleerd: krijg je je geld terug?

3 min.

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om alle grote evenementen, zoals festivals, tot en met 31 augustus te verbieden. Als muziekliefhebber en/of feestvierder vind je het ongetwijfeld jammer dat je je idolen niet aan het werk zal kunnen zien ... En waarschijnlijk had je ook heel wat geld neergeteld voor je tickets. Een privéconcert organiseren valt niet binnen de mogelijkheden, maar ik kan je wel uitleggen hoe je je geld misschien kan recupereren.

Lees meer

Levering aan huis: Hoe zit het met je verzekeringen?

2 min.

Ben je eigenaar van een buurtwinkel, slagerij of restaurant en lever je aan huis om jouw zaak draaiende te houden tijdens de lockdown?

Lees meer

Bent u verzekerd tijdens het telewerken?

3 min.

Ben je een van de vele telewerkers op dit moment? En vraag je je weleens af wat er gebeurt als je thuis een ongeval hebt? Stel dat je van de trap valt wanneer je een koffie gaat halen: kan dat als een arbeidsongeval beschouwd worden? Het antwoord is ja, al zijn er wel een aantal voorwaarden in geval van telewerk.

Lees meer

Periodieke keuring voor oldtimers

2 min.

Een oldtimer met een O-nummerplaat was vrijgesteld van een periode keuring en diende enkel een keuring te ondergaan bij de inschrijving.

Lees meer

Nieuwe wet over de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid voor de bouwsector

< 1 min.

Voor alle stedenbouwkundige vergunningen die toegekend worden vanaf 1 juli 2018 moeten ALLE dienstverleners die werken uitvoeren onder toezicht van een architect en bestemd voor woningen, hun tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid verzekeren.

Lees meer

Zuiniger en milieuvriendelijker rijden doe je zo

2 min.

Door de stijgende brandstofprijzen en het hogere milieubewustzijn gaan mensen op zoek naar manieren om zuiniger te rijden.

Lees meer

Wat moet je regelen wanneer je verhuist?

< 1 min.

Wanneer je verhuist zijn er ook enkele administratieve zaken die je moet regelen. Met dit handig lijstje zie je geen enkel over het hoofd.

Lees meer

Je huis veilig maken voor baby’s en kinderen

2 min.

Kinderen beginnen hun grote ontdekkingstocht van de wereld thuis. Zij kennen echter nog geen gevaren en de hele tijd bang achter je kind lopen is ook geen optie. Het is dus zeer belangrijk om je huis kindveilig te maken.

Lees meer

Veilig rijden bij slecht weer

< 1 min.

Regen, sneeuw of mist? Bij slecht weer is het belangrijk om je rijstijl aan te passen om ongevallen te vermijden.

Lees meer

Tips voor een veilig huis

2 min.

Wanneer je uit huis bent of op vakantie gaat, neem je beter enkele voorzorgsmaatregelen om inbrekers op een afstand te houden. Met deze anti-inbraaktips vertrek je met een gerust hart.

Lees meer

Onmisbare, gratis reisapps

6 min.

Er bestaan allerlei goeie apps waarmee je jouw vakantie beter kan invullen.

Lees meer

Je voertuig goedkoop verzekeren tegen schade door natuurrampen?

2 min.

Herinnert u zich de zware hagelbuien van juni 2014 en vooral de aanzienlijke schade die deze teweeg brachten aan ontelbare voertuigen? Verleden tijd met een omnium of omninatuur!

Lees meer

Privé: Schadegeval = Vrijstelling

2 min.

Heb je een schadegeval (veroorzaakt) en moet je beroep doen op een verzekering?

Lees meer

Op vakantie? Heb je al een bijstandsverzekering?

2 min.

Jaarlijks vertrekken veel Belgen naar het buitenland op reis, met de piekmomenten in de schoolvakanties. Zorgeloos vertrekken is hierin heel belangrijk.

Lees meer

Uw verzekeringspolissen online raadplegen? Dit kan!

< 1 min.

Momenteel wordt er zoveel als mogelijk paperless gewerkt, alle gegevens worden gecentraliseerd in onze database. De klanten die dit wensen, kunnen een aanvraag invoeren om hun polissen online te kunnen raadplegen.

Lees meer

Autosalon voorbij en nieuwe wagen? Nu nog verzekeren.

< 1 min.

Heb je net een wagen aangekocht op het autosalon of bent u nog op zoek naar de meest voordelige prijzen? Een belangrijk gegeven is de verzekering.  Een nieuwe investering is best zo goed mogelijk te verzekeren, een omnium kan hier soelaas bieden.

Lees meer

Pensioensparen: een must voor de toekomst.

2 min.

Het huidige gemiddelde pensioen hangt af van verschillende parameters:  de beroepscategorie, aantal jaren loopbaan etc.  Uw huidig inkomen ligt doorgaans hoger dan uw te verwachten pensioen? Hoe gaat u uw huidige levensstandaard dan behouden?

Lees meer