Een veilig huis

Wanneer je uit huis bent of op vakantie gaat, neem je beter enkele voorzorgsmaatregelen om inbrekers op een afstand te houden. Met deze anti-inbraaktips vertrek je met een gerust hart.

De sleutel tot een veilig huis

Laat je huissleutels niet rondslingeren. Let er ook op dat je huissleutels niet in de auto achterblijven, dit in combinatie met het thuisadres in je gps maak je het autodieven zeer gemakkelijk om ook binnen te dringen in je huis.

Leg geen reservesleutel buiten je huis. Een sleutel onder de mat, onder een bloempotje, … Ook een niet-getrainde inbreker kent deze typische verstopplaatsjes.

Bewaak je huis

Geef je huis een bewoonde indruk. Laat ergens een lampje branden, vertrouw iemand toe om de planten water te geven zodat er leven in huis is, …

Geef dieven geen inkijk, maar scherm je huis ook niet volledig af. Een gulden middenweg is de sleutel tot een veilig huis.

Bewaar waardevolle spullen uit het zicht. Dure stukken staan beter niet voor het raam.

Afsluiting

Doe alle deuren op slot (ook de achterdeur!) en sluit alle (kantel)ramen wanneer je het huis verlaat.

Plaats een inbraakwerende deur of een veilig meerpuntsslot op je deuren en ramen.

Blokkeer schuiframen met een houten lat.

Beter voorkomen dan genezen

Neem een inbraakverzekering. Een inbraakverzekering valt onder een woningverzekering. Als er een inbraak is, vergoedt de woningverzekering niet alleen je spullen, maar ook de schade die het huis zelf heeft opgelopen.

Installeer een goed alarmsysteem. Met een waarschuwing op je telefoon weet je het meteen wanneer je ongewenst bezoek hebt.