Levering aan huis: Hoe zit het met je verzekeringen?

Ben je eigenaar van een buurtwinkel, slagerij of restaurant en lever je aan huis om jouw zaak draaiende te houden tijdens de lockdown?

Ik help je ervoor te zorgen dat je optimaal verzekerd bent, en bespreek graag met jou de mogelijke oplossingen.

Maakte thuislevering vóór de crisis geen deel uit van jouw activiteit? Dan is het waarschijnlijk een opluchting om te weten dat bepaalde verzekeraars beslist hebben om de dekking van verschillende van hun producten aan te passen. Zo kan je met een gerust hart aan huis leveren bij jouw klanten.

Leveren met gerust gemoed

Dekking bij een arbeidsongeval

Voorbeeldje ober gaat een maaltijd afleveren bij een trouwe klant thuis. Hij verstuikt zijn enkel als hij uit de bestelwagen stapt en scheurt zijn gewrichtsbanden.

Sommige verzekeraars hebben hun dekking voor arbeidsongevallen tijdens thuisleveringen uitgebreid. Jouw bezorger is in dat geval tijdens leveringen gedekt voor arbeidsongevallen.

Autoverzekering als de leveringen gebeuren met een privévoertuig

Voorbeeldje kunt niet anders dan je privévoertuig gebruiken voor de leveringen. Op weg naar een klant heb je een kleine aanrijding. Jammer genoeg ben je in fout.

Geen paniek. Naargelang jouw verzekeringsmaatschappij worden de waarborgen al dan niet uitgebreid tot leveringen aan huis.

Aansprakelijkheid in geval van schade bij een klant

Voorbeeldtijdens een levering struikelt je medewerker en morst hij hete soep op jouw klant.

Naargelang jouw verzekeringsmaatschappij is het mogelijk dat je gedekt bent voor schade aan derden.

Verzekerde vervoersmiddelen

Zijn alle voertuigen gedekt? Ook fietsen? Ik kan je helpen om te bepalen wat gedekt is en wat niet.

Verzekerde personen

Wie in het bedrijf is gedekt? Zijn er uitzonderingen? Ik kan je helpen om te bepalen wie gedekt is en wie niet.

Overweeg je om je activiteit voort te zetten via thuisleveringen? Contacteer mij dan gerust: samen bekijken we jouw persoonlijke situatie en verzekeringspolissen, zodat je precies weet op welke bescherming je kan rekenen.