Onmisbare, gratis reisapps

26/06/2017

Apps voor reisaccomodaties

TripAdvisor

Lekkere restaurantjes, een gezellig hotel, de meest waardevolle bezienswaardigheden en activiteiten, … Dankzij de beoordelingen van meer dan 500 miljoen reizigers weet jij waar je heen moet.

Download de app:

Airbnb

Via Airbnb boek je eenvoudig en snel een slaapplaats in een kamer of het volledige huis van lokale verhuurders. Je krijgt ook foto’s, informatie over de verhuurders en recensies van mensen die de privé-accommodatie reeds gebruikt hebben. Uniek en vaak budgetvriendelijk logeren.

Download de app:

HotelTonight

Op het laatste nippertje beslist om toch op vakantie te gaan? Dankzij deze app vind je lastminute aanbiedingen van hotels, die je tot een week voor aankomst kan boeken. Je krijgt er de keuze uit meer dan 15000 hotels in 35 landen wereldwijd. Bovendien vind je er ook recensies en foto’s van andere reizigers.

Download de app:

Apps om de rekening te delen

Splitwise / Tricount

Je kent het wel, je bent met vrienden op vakantie en er wordt continu met geld heen en weer geschoven. Jij betaalt iets, zij betalen iets en op het einde blijft er een ingewikkeld rekensommetje over. Splitwise en Tricount maken het gemakkelijk om op reis de rekeningen te delen. Je geeft de namen van alle reisgenoten in en vult vervolgens in wie wat heeft betaald, waarom en wanneer. De apps geven je op het einde van de rit een eenvoudig overzicht van de kosten en uitgaven en wie nog geld moet aan wie.

Download de app:

Apps om te navigeren

Waze

Via de app Waze krijg je community gebaseerde verkeers- en navigatieinformatie. De app geeft je realtime verkeersinformatie en helpt je om alternatieve routes te vinden bij vertragingen. Handig wanneer je op plekken bent die minder vertrouwd zijn!

Download de app:

Touring Mobilis

Op reis in eigen land? Met de gratis Touring Mobilis app heb je dé Belgische referentie qua verkeersinfo op zak. De app verwittigt je automatisch van alle mogelijke incidenten op je reisweg.

Download de app:

Apps om je voor te bereiden op de reis

Duolingo

Via de app Duolingo leer je gratis en spelenderwijs talen. Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, maar ook Hebreeuws, Welsch of Swahili. Deze app gaat ook veel verder dan woordjes of populaire zinnen blokken. Je moet lezen, luisteren, en zelfs spreken, werkwoorden vervoegen, voorwerpen en kleuren benoemen en grammatica oefenen, ... Je krijgt meteen ook een beoordeling en tips om het beter te doen.

Download de app:

PackPoint

Een checklist maken voor je valies waarbij je niks over het hoofd ziet? Deze app maakt het lijstje voor jou! Je voert je bestemming in, wanneer en hoe lang je hierheen gaat, of je een man of een vrouw bent, en welke activiteiten er op de planning staan. PackPoint berekent de verwachte weersomstandigheden op de plaats van bestemming en geeft je een kant-en-klare inpaklijst. Je kan ook zelf items toevoegen of je eigen inpaklijstjes opslaan zodat je die niet elke reis opnieuw hoeft te maken.

Download de app: